03-06-05

De vlag van een Groot-Nederland.

 Prinsenvlag of oranje-blanje-bleu.
 
 

De bovenste baan van de Nederlandse vlag was oorspronkelijk niet rood maar oranje van kleur. Het oranje komt van het huis van Oranje en meer bepaald van prins Willem van Oranje die Nederland naar de onafhankelijk leidde van Spanje. Oranje, wit en blauw ("oranje-blanje-bleu") waren dan ook de livreikleuren van Willem van Oranje. In Nederland is de nationale vlag een discussiepunt. Eind 1794 werd het rood gebruikt toen het huis van Oranje niet meer in zwang was en de Bataafse republiek hanteerde rood. De oorspronkelijke vlag van de Nederlanden is in de Vlaamse Beweging nog steeds een belangrijk symbool voor onze verbondenheid met de Noordelijke Nederlanden. In grootnederlandse kringen wordt de prinsenvlag als vlag gebruikt, maar er zijn ook andere alternatieven.
 

 
                                                                       

Vaak gebruiken Groot-Nederlandse kringen de Prinsenvlag als vlag, maar er zijn alternatieven 
 


21:37 Gepost door Stef | Permalink | Commentaren (23) |  Facebook |

Commentaren

Ja! Ik vind zo een piratenvlag heel erg leuk...Plaats die ook maar eens!

Gepost door: Tiberius | 04-06-05

albatros ieder zijn vlag. Gij uw piratengedoe en wij ons ding. Tot nog eens

Gepost door: albatros | 11-08-05

Geen hereniging tussen Vlaanderen en Nederland, Vlaanderen onafhankelijk!!! We hebben alle moeite gedaan om van jullie onafhankelijk te worden .. :)

Gepost door: Blackdevil | 22-11-06

In plaats van ruimdenkende inwoners van een staat waar men trots op kan zijn te zijn, gaat iemand hier pleiten voor nog kleinere staten!
Nederland en Vlaanderen-Brussel zouden herenigd moeten worden. Wallonie erbij? Ik weet het niet, het zou wel goed zijn, maar ik weet niet of dat gaat werken... Nederland en Vlaanderen(Of Belgie) moeten zich met elkaar verenigen om een sterk land te vormen. Wat is Nederland zonder Brussel? Amsterdam is mooi, maar het blijft een koopmansstad en Den Haag blijft toch een dorp... En Belgie - de latijnse naam voor Nederland - is zo toch ook maar een ministaatje.
Eendracht maakt kracht!

Gepost door: Simon van der Linden | 27-03-07

Dietsland Wij Vlamingen moetten al ons hele leven strijden, we zijn het ondertussen al meer dan gewoon. Maar liefst 175 jaar zwoegt de Vlaming voor zijn inkomen, in goede en slechte tijden. Al 175 jaar profiteert en dicteert de Franstalige minderheid de meerderheid, DE VLAMING. Het wordt stilaan tijd dat de vlaamse leeuw zijn voet laat stampen en dat de Nederlandse leeuw zijn poot uitsteekt en onze poot vastklauwt in een verbond der Groot-Nederland of Dietsland genoemd. Voordelen? Zeker wel!
Meer welvaart, zelfstandigheid, door onafhankelijkheid 11 miljard per jaar meer uit te geven door de staat, beter nationaal voetbal ^^,Antwerpen-Roterdam 2 grootste havens ter wereld zullen kunnen samenwerken op 100%! Dit zal duizenden jobs creëren, ... Waarom niet samenwerken?!
Het is het dagelijks "Belgisch" chauvinisme dat totaal opgestookt wordt door de media en anderen dat Vlaanderen niet met Nederland zal kunnen herrenigen! Vlaanderen kan op zijn eigen leven, maar samenwerken met nederland zal beide bonden en landen erg versterken op ALLE gebied.

Gepost door: Remi Ots | 30-03-07

Nederlandse vlag was niet oorspronkelijk Oranje Wit Blauw Het is een wijdverbreid misverstand dat de Nederlandse vlag oorspronkelijk Oranje Wit Blauw was. Het rood was altijd rood. De kleuren zijn afgeleid van de kleuren in het wapenschild van de Graven van Holland. Oranje Blanje Bleu is waarschijnlijk een latere uitvinding van Oranjegezinden.

Gepost door: Alistair van Heezik | 01-05-07

In 17e eeuw was Nederlandse vlag wél oranje etc. Op schilderijen van zeeslagen, steden en zo vind je in Nederland in de 17e eeuw toch altijd de oranje-witte-zeerdonkerblauwe vlag....

Gepost door: Jos Koning | 17-05-07

nederlanden zijn bovenal fries de originele laaglandse vlag stamt voor 700
en is blauw met 9 harten
en stamt uit het wapen van de vader van radbod
de koning van denemarken dit is nog altijd terug te vinden in het wapen van de koningin van denemarken

Gepost door: pieter | 02-08-07

hereniging? ok maar dan vanaf oostfriesland
en ik als nazaat als koning
over het groot friese rijk

Gepost door: pieter | 02-08-07

vlaamse leeuw? hollandse leeuw? Friese leeuw! voor 1100 was er geen holland het is bedacht
franken zitten gedeeltelijk in frankrijk
duinkerken en nog wat franse delen zijn fries onder maastricht tegenover frankenkamp (indringers dus een legerplaats ligt in het duitse friesenraht! gaat er ergens een lampje branden?

Gepost door: pieter | 02-08-07

dietsland slaat al helemaal nergens op dietsland slaat op dietsen duutsers dutch is een vergissing vanuit amerika terwijl de friesen scheepvaarders waren en hollanders kaaskoppen vervoerden wij behalve negers duitsers naar amerika
die gingen per schip vanuit de lage landen mee in amerika dachten duuts dutch keken naar het schip met de driekleur en het werd dutchman het waren duitsers en geen hollanders zo is double dutch ontstaan duitsers onder nederlandse vla en het spreekwoord de vlag dekt de lading niet hahaha
uiteindelijk zijn we hetzelfde volk als de scandinaviers ook friezen dus maar de romeinen zeiden het al je had groot en klein friezen en omsdat die friezen ook al duizendjaren naar de oost reisden kreeg je ook friezen met zwart haar en bruine ogen dus een heterogeen volk zonder rascisme etc. want handel is handel. Het enige onderscheid dat je met anderen kunt maken is alleen dat de lage landen weliswaar bulten hebben maar geen bergen

Gepost door: pieter | 02-08-07

Nederlandse Paashaas Als wij Vlamingen ooit besluiten om Nederlanders te worden, stel ik voor dat de Nederlandse/Vlaamse Leeuw wordt vervangen door een aardiger dier. Gedaan met dat vreselijke beest dat "kan klauwen"; we mogen onze nagels als beschaafde mensen blijven knippen. Voor de kinderen zou het ook veel leuker zijn om met nationale vlaggetjes te zwaaien als er bijvoorbeeld een konijntje op stond. Een paashaas is eigenlijk nog beter, nu de moslims in de diensten van de stad Antwerpen het uitdelen van paaseieren hebben laten verbieden omdat zij zich daardoor gediscrimineerd voelen: de paashaas zou een waarschuwing vormen dat wij met overdreven islamisering niet zo gelukkig zijn. Om hen te troosten wil ik in een verenigd Nederland wel het dragen van een hoofddoekje tijdens de consumptie van paaseieren verplicht laten stellen, voor moslims en niet-moslims en, natuurlijk, voor mannen en vrouwen. Het eten van paaseieren met de hoofddoek op zou als een uiting van vaderlandsliefde gelden. De nieuwe vlag zou rood-wit-blauw met een zwart konijntje of haasje erop zijn: zwart ter herinnering aan de Vlaamse leeuw en omdat het nieuwe Nederland zich met een te bleke paashaas racistisch zou overkomen.

Gepost door: jan | 26-09-07

Oeps! Een "zich" te veel in de laatste zin.

Gepost door: jan | 26-09-07

nederlandse paashaas je wilt nederlander worden? Dat ben je al of is vlaanderen zulk een hoog land?
Oostfriesland en Denemarken zijn ook Nederlanden
Nederlanders zij geen volk maar mensen die op een bepaalde plaats / streek wonen

Gepost door: pieter | 30-01-08

Ik heb me laten wijsmaken dat de vlag Oranje - blanje - bleu ontstond omdat de oorspronkelijke kleuden verweerden door de zilte zeelucht. Nederlanders waren een zeevarend volk.

Gepost door: Bert | 17-04-08

"Me too" Ik zou ook graag weer een oranje-blanje-bleu zien. Ben vrijwel niet koningsgezind, maar het is gewoon mooier - en oranje is en blijft de nationale kleur van Nederland.

Gepost door: Rob Kaper | 10-07-08

PS: zou je mijn e-mail adres uit bovenstaand bericht willen verwijderen? Ik was me er niet van bewust dat deze ook gepubliceerd zou worden.

"Dit vragen we om geautomatiseerde spam tegen te houden." ;-)

Gepost door: Rob Kaper | 10-07-08

nog voorbeelden van vlaggen op http://grootneerlandisme.hyves.nl/fotos/

Gepost door: jef hanssens | 17-07-08

1VOLK Wat mij soms verbaast is dat sommige vlamingen tegen Nederlanders zijn terwijl wij altyd min of meer 1 volk zijn geweest, misschien moeten zij zich es gaan verdiepen in de geschiedenis van De Nederlanden.

Gepost door: peter | 30-01-09

Voor! nog steeds ben ik zoooooo voor. heb gene probleme met nederlanders en me vlaandere gaathet zo ni goe.. aangezien nederland ook ne leeuw heeft kan da best :)

Gepost door: jerom | 18-02-09

Voor ! Hoii, ik ben Nederlander, Ik ben uiteraard voor :D Ein Reich! Ein Folk ! UND KEIN FUHRER !
:D Jullie zijn Welkom, We zijn jullie nooit vergeten :D

Groeten uit klein Nederland :)

Gepost door: Derek | 13-05-09

Groot-Nederland Herenigt u !! Ik ben het zeker eens met de schrijver van dit bericht, de vlag moet weer OBB worden, en Nederland moet Vlaanderen weer terukrijgen..

Zoiezo moet Vlaanderen los zien te komen van die franstaligen, want dat is drie keer niks, Vlaanderen mag het geld verdienen, en die fransen geven het weer uit.....Lekker gedoe zo.

Gepost door: Robjes | 09-09-09

eenheid maakt macht/verdeeldheid maakt onheil Ik woon in Van Diemensland (Tasmanie), was Engelstalig groot gebracht. Nederlands heb ik aangeleerd want dat is mijn 'roots'.

Tasmanie is deelstaat van Australie (eens Nieuw Holland naast Nieuw Zeeland). NL en Begie met noord Frankrijk passen ontelbare keren in Australie. Toch is Austarlie een eenheid. Word wakker en leer overeenkomsten te versterken en twisten op te lossen. Kleine oneenigheden te vergroten is een teken van onvolwassenheid.

Nederlands als taal is het ware Frans, en een West Germaanse dialect. Karel de Grote, de Vader Van Europa was geboren in de Nederlanden en Nederlands, niet Frans, was zijn moedertaal.

Huidige Frans is echter niks anders dan een verbasterd Latijns; wat Pigeon English is tot Engelse, Frans is tot Latijns.

De Germaanse stamen van Europa zijn allemaal 'kin' (verwanten) van de oer stam-eenheid, de, Sake of voledige uitgedrukt de, Saka Sunai. De namen Saksen, Saxon, Sachsen zijn daar van afgeleid en behouden door enkelle takken van deze oer, groot -eenheid. Andere takken gebruikten ander oer uitdrukkingen verbonden met hun oer geschiedenis en door de eeuwen heen verschenen deze namen als, Denen, Angli, Friezen, Juten, enz.. De Leeuw is een oer stam teken dat hooftzakelijk van de Jute stam komt en is meer dan 3000 jaar oud. Het is ook een Christelijke teken voor Jezus, the Leeuw van de stam van Judah.

De naam 'Saka Sunai' is door de Perzen aan ons gegeven toen onze oer voorvaderen in Perzies gebied als gevangen woonden voordat we, naar vrijstelling Europa in trokken dat aanleiding gaf tot de volksverhuizingen.

Eenheid voor de echte Frans sprekenden, dus Nederlands? Of course!!!!

Gepost door: Johannes | 10-07-10

De commentaren zijn gesloten.